Villa Flora
sinds 1881


Contact

Een heerlijke plek in het hart van de Bollenstreek waar iedereen zich vrij kan bewegen. Over het hart gesproken: in het hart van onze zaak staat een spectaculaire houtkachel van 120 jaar oud. De ideale plek voor een heerlijke kop koffie en chocoladetaart met je moeder of een perfecte cocktail met vrienden. Wat denk je van onze chef’s burger uit de houtskooloven? Om je vingers bij af te likken, zo lekker! Kinderen vermaken zich in onze uitgebreide kinderhoek, terwijl hun ouders zich tegoed doen aan een goed glas wijn bij de haard.

140 jaar lang
een plek om samen te komen voor
zowel lokalen als reizigers

Sinds 1881


Hotel Villa Flora bestaat al sinds 1881, toentertijd gebouwd als koffiehuis annex logement. De eerste eigenaar van Villa Flora is de heer Pieter Staats. Hij heeft het pand in 1881 gebouwd voor 6.000 gulden. In 1903 wordt het pand, destijds een koffiehuis met woonhuis en theekoepel genaamd Café Flora, verkocht aan de familie van Dril voor 13.000 gulden. In 1953 wordt het pand gemoderniseerd. Zo wordt de houten serre gesloopt en krijgt het pand de huidige stenen voorgevel, zodat niet meer te zien is dat het pand uit 3 delen bestaat.


De familie van Dril heeft het 3 generaties in bezit gehad, tot in 2013 familie de Mon het complex -bestaande uit een hotel, restaurant en zalen- overnam. Nick en Renate de Mon hebben de inrichting onder handen genomen en de look en feel naar de huidige tijd gebracht. Samen met het team worden er tot op de dag van vandaag veel feestjes en partijen georganiseerd door de lokale gasten. Het restaurant, de plek waar van oudsher reizigers en lokalen elkaar ontmoeten, vormt het heerlijke dynamische middelpunt van Villa Flora. Familie de Mon stuurt met passie het enthousiaste team aan, die -met de in de wijde omgeving zo gewaardeerde vriendelijkheid- dag en nacht voor haar gasten klaarstaat.
Wij verwelkomen jou zeer graag in ons hart en in het hart van onze heerlijke Villa Flora.


Reserveren restaurant